Laserska operacija oči

Laserska operacija oči ima lahko veliko učinkov. O tem si lahko preberete na https://www.doktor1a.com/laserska-operacija-oci/.

Laserska operacija oči lahko marsikaterega osreči in mu olajša življenje. Mnogo pacientov je že priznalo, kako dobre izkušnje so po operaciji imeli. Neka gospa je z nami delila, da je pred operacijo imela dioptrijo -2,5, po operaciji pa se ji je vid zboljšal za 150 odstotkov. Pred operacijo je uporabljala leče in očala, poseg pa je bil neboleč. Meni tudi, da se ji je kakovost življenja izboljšala.

Kako naj vem, ali je laserska operacija oči zame?
Če ste stari med 25 in 50 let in imate veliko dioptrijo, potem obstaja velika verjetnost, da ste pravi pacient za to operacijo. Logično pa je, da morate najprej k osebnemu zdravniku, da on preceni kaj je za vas najboljša rešitev. Zdravnik vam nato da napotnica za k specialistu ali okulistu, lahko pa greste tja sami in se odločite za samoplačniško možnost.
Ali je to boleč poseg? Odgovor je seveda, ne. Operacije z vstavitvijo znotraj-očesne leče so povsem neboleči posegi, ki so opravljene v anesteziji. Lahko se pojavi nelagodje ali draženje, ki se jih seveda da preprečiti s kapljicami ali kakšnimi tabletami. Do tega pride, če imate oko suho.

laserska operacija oči

Kaj pa rezultati laserske operacije oči?
Te operacije za odpravo dioptrije se izvajajo v različnih oblikah povsod na svetu že mnogo let. To pomeni, da je ta veja operacij oziroma poseg zelo dobro raziskan, rezultati pa pogosti in predvidljivi. Dokazano je, da je ta vrsta operacije dolgoročno varna metoda, ki zagotavlja, da težav ne boste imeli po operaciji.

Tako kot so dobre stvari ima laserska operacija oči tudi slabo plat.
Laserska operacija oči lahko povzroči suho oko. Ta je najpogostejši simptom ali posledica laserske operacije oči. Zakaj? Živci  so na roženici, ti pa skrbijo za proizvodnjo solz. S  to operacijo lahko živce poškodujejo, živci pa si težko opomorejo in tako nastane suho oko. Simptomi suhega očesa so lahko bolečina,  pekoč občutek, občutek tujka v očesu, srbenje očesa, trenje med veko in očesom.
Tako kot lahko povzroči dobro kakovost vida, lahko povzroči tudi slabšo kakovost vida.
Pacienti imajo običajno težave z vidom pri šibkejši svetlobi ( kontrastna občutljivost). Doživljajo različne simptome in motnje vida, kot so bleščenje, dvojni vid, zaslepitev. Raziskava kaže, da se po šestih mesecih po operaciji kažejo slabši znaki operacije. 17 odstotkov ljudi se sooča s težavo povečanega žarjenja, povečano zaslepitvijo, bleščenja. Raziskava pa je tudi pokazala, da se 45 odstotkov pacientov po operaciji ne sooča s težavami.