Zakaj bi masaža morala postati vaša rutina

masaža

Masaža je ena izmed najboljših načinov sproščanja našega telesa. Če si tudi vi želite nekaj dragocenih trenutkov nameniti le vašemu telesu, potem preverite ponudbo masaž, ki vam jih nudijo v Masažnem kotičku. In zakaj bi si tudi vi morali privoščiti vsaj eno masažno terapijo mesečno? Marsikdo ne ve, da so masaže, poleg zagotavljanja sprostitve in razbremenitve utrujenih in napetih mišic, tudi edinstveno orodje za zdravljenje. Njene tehnike so tako najprej poznali že v Ayurvedi, starodavni vedi o življenju, ki izvira v Indiji. Le ta se je ohranila vse do danes, saj je do boljšega počutja pomagala velikemu številu ljudi po vsem svetu. Masažo se v Ayurvedi uporablja kot dopolnilno terapijo, saj z njeno pomočjo aktiviramo določene točke, ki nam veliko povedo o našem siceršnjem zdravstvenem stanju..

masaža

Na masažo za zdravo telo in duha

Danes poznamo več različnih vrst masaž, vsaka pa se izvaja s točno določenim namenom. Tehnike masiranja so poznali že na Kitajskem, z njimi pa so tudi zdravili. Egipčani so najpogosteje izvajali refleksno masažo, ki je na zahodu tudi v sodobnem času izredno priljubljena. V 19. stoletju pa je švedski zdravnik Per Henrik Ling na osnovi starih zapisov sestavil metodo masažnih gibov, ki so bili osnova za švedsko masažo, ki predstavlja temelj številnim drugim masažam, ki se jih izvaja na zahodu.

V Masažnem kotičku za vas izvajajo različne vrste masaž:

  • klasična masaža, ki je v prvi vrsti namenjena sproščanju napetih mišic telesa z različnimi masažnimi prijemi. Fizično delovanje masaže zajema skoraj vsa tkiva in blagodejno vpliva na celotno telo.
  • terapevtska masaža hrbta je nekoliko bolj intenzivna in natančna, z njo pa lahko dosežejo tudi najgloblje mišice in jih tako dodatno prekrvavijo.
  • kraniosakralna terapija, ki se uporablja za povečevanje telesne sposobnosti samozdravljenja in ima tako pomemben doprinos pri odpravljanju najrazličnejših težav, ki so lahko bodisi akutne ali kronične narave.

Odpravite se na masažo in tako poskrbite za vitalnost vašega telesa.