Pisarniški stoli so lahko zelo udobni in prijazni do vaše hrbtenice

pisarniški stoli

Je vaše delo pretežno tako, da sedite za pisalno mizo in ves čas nekaj delate na računalniku? Potem zagotovo večino dneva presedite za pisarniškim stolom, ki je bolj ali manj udoben. Funkcionalni stoli za pisarno in dom morajo biti oblikovani tako, da se lepo prilegajo vaši hrbtenici in ji nudijo dobro oporo. Le na ta način ne boste imeli težav s križem ali bolečinami v vratu.

Vsi smo se že naposlušali pogovorov o tem, da sedenje ni zdravo, da na splošno preveč sedimo in da si tako uničujemo zdravje. Vse lepo in prav, a kaj ko ima marsikdo tako službo, da cele dneve sedi za računalnikom in tipka po računalniku. Kako naj tak človek ne sedi, ko pa od njega to zahteva narava njegovega dela. A tudi pri takih stvareh lahko vsaj malo pripomoremo k svojemu zdravju in sicer tako, da si omislimo pisarniški stol, ki bo prijazen do našega telesa.

pisarniški stoli
Pisarniški stoli morajo omogočati, da sedimo vzravnano pred računalnikom in da imamo ob tem noge še vedno na tleh. Komolci morajo biti v višini tipkovnice. Tovrstni stoli morajo nuditi oporo celotni hrbtenici, tudi medenica mora biti pravilno podprta. Poleg vsega tega, pa morajo pisarniški stoli nuditi tudi lep estetski videz. Tako danes obstaja cela vrsta najrazličnejših pisarniških stolov, zato bo zagotovo vsak našel tistega, ki mu bo najbolj odgovarjal. Pri nakupu pa bodite pozorni na to, da bodo bili ergonomsko oblikovani, da bodo imeli nastavljivo sedišče, naslonjalo za roke, ki vas bo prisililo k pravilni drži telesa, naslonjalo za glavo in podobno. če ima pisarniški stol mrežasto hrbtišče še toliko bolje, saj bo to poskrbelo za zračnost vašega hrbta, hrbtenica pa bo deležna večje podpore.

Pisarniški stoli pa so lahko tudi oblazinjeni, da se boste počutili še bolj udobno. Celodnevno sedenje na dokaj trdi podlagi je namreč zelo neprijetno, če pa imate stol dobro oblazinjen, boste sedeli na mehkem in vam bo veliko bolj udobno.