Varčna lesena okna

Okna so že od nekdaj del hiše njihov glavni namen je prepuščanje svetlobe v hišo, ob temu pa morajo zadržati taploto v našem stanovanju. Okna so tudi uporabna zato da vidimo kaj se dogaja zunaj, tako imamo tudi v sobah našega stanovanje pogled ven. Okna izdelujejo iz stekla ter  še enega materjala, najpogosteje je drugi materjal PVC ta pa ni najboljši za izdelavo oken, proizvodnja teh oken je zelo preprosta, ampak PVC okna slabo izolirajo toploto. Boljša okna pa so lesena okna, ta imajo okvir narejen iz lesa ki pa odlično izolira toploto, izgleda dobro, je ekološki in nam daje občutek topline in doma.

Lesena okna imajo okvirje narejene iz lesa, les pa je eden od najboljših materjalov za gradnjo in za dodatke pri gradnji. Les je dober ker dobro izolira toploto, je naraven materjal kar pomeni da se razgradi kljub temu pa zdrži dolgo če ga primirno uzdržujemo, ker so lesena okna iz naravnega materjala nam dajejo tudi občutek topline ter doma kar si seveda želimo v naši hiši.

lesena okna

Lesena okna izdelujejo iz različnih vrst lesa, najpogostejše so: bor, hrast, smreka, merentija, macesen in še nekaj drugih. Vsak les ima drugačne lasnosti, razlikujejo se v trdoti, barvi, vzorcu in uzdržljivosti. Poleg vrste lesa si lahko izbiramo tudi energetski razred, lahko si izbiramo med INO68, INO80 ter INO110. Vsak od teh energetskih razredov se nekoliko razlikuje, seveda pa boljši kot je razred dražje je okno, ampak z dobro izolacijo lahko po nekaj letih privarčujemo in s tem se nam plačilo povrne,

Če želite pomagati okolju ob tem pa živeti v lepi in kvalitetni hiši naj ima vaša naslednja hiša lesena okna. Če vas zanima več si lahko pogledate zgoraj navedeno povezavo do spletne strani z več informacijami, tam pa lahko tudi naročite okna za vašo ekološko hišo.