Zaprtost je bolezen

Veliko nas je takih, ki imamo pogosto prebavne motnje. Nekatere hitro potira na blato, drugi pa so več krat zaprti. Zaprtje ni prijetna zadeva, saj nas takrat lahko napenja, lahko imamo trdo ali izsušeno blato. Mnogo krat pride zaprtost, ko se odpravimo tudi na počitnice. Velika sprememba okolja nam lahko tudi to nadlogo prinese. Ampak takrat govorimo o drugačnem zaprtju, saj se v nekaj dneh tudi vse spremeni. Ko se to dogaja doma in to zelo pogosto, je dobro da obiščemo zdravnika, saj je to lahko tudi ena od bolezni. Nekaj si lahko tudi preberete na spletni strani, povezavo najdete na začetku članka.

Zaprtost je pogost pojav, ki se ga ne smemo sramovati, ko stopimo do zdravnika. Kot sem omenila je to tudi lahko bolezen, ki naj bi večinoma prizadela starejše ljudi. Ampak se ne smemo tega držati, ker lahko doseže vse starosti in prav tako vse spole. Do zaprtja pride tudi veliko krat pri otrocih, tudi pri dojenčkih. Lahko povem kratek primer, ki ga je imela moja hčerka, ko je bila stara en mesec. Bila je zaprta ni mogla prav kakati in je zaredi tega dobila tudi pruh. Zato pravi čas k zdravniku, da dobi otrok pravilna zdravila in zdravljenje.

zaprtost

Ljudje smo zelo različni, zato tudi vsak drugače hodi na veliko potrebo. Nekateri več krat na dan, nekateri kateri dan ven izpustijo, drugi so par dni zaprti. Zaprtost je problem, je lahko tudi boleče. Zato pravi čas ukrepajte in dovolj smo stari, da vemo kdaj k zdravniku. Lahko poskusimo s kakšnimi domačimi pripravki, ki jih najdemo pri naših babicah. Lahko poiščemo kakšne recepte na spletu in si s tem pomagamo. Ko pa res nič ne pomaga in se zaprtost nadaljuje pa kar pogumno k zdravniku, da se vam kaj ne poslabša. Uživanje primerne hrane, pitje dovolj tekočine lahko ogromno pomaga, da do zaprtja ne pride.