Čustvena inteligenca je nekaj, kar se razvija

čustvena inteligenca

Vsak človek je drugačen, razlikujemo se ne samo po spolu, tudi po rasi, barvi, nekateri so bolj nadarjenih od drugih. Nekateri pravijo, da se rodiš že pameten oziroma z visoko razvitimi inteligencami vseh  vrst. Nekaj o čustveni inteligenci si lahko preberete tudi tukaj https://filippesek.com/custvena-inteligenca/, mogoče boste takrat lažje vse skupaj razumeli. In kaj pomeni za nas neka inteligenca, za nekatere ne veliko nekateri pa jih znajo s pridom uporabljati.

čustvena inteligenca dekleta

 

Ste kdaj že preverjali svoj IQ, to lahko danes že poiščete na internetu ter vidite, kako ste inteligentni. Je pa tu še čustvena inteligenc, ki ni enaka tako imenovanemu inteligenčnemu količniku. Čim bolj visoko čustveno inteligenco, bolj boste v življenju uspeli, lažje se boste znašli.  Ker smo ljudje zelo različni, smo nekateri tudi hitro vzkipljivi ter težko obvladamo svoja čustva. Lahko pa s časom začnete se truditi, ter obvladovat svojo čustveno inteligenco. Čustvena inteligenca je zelo močno povezana s vašim IQ, večji IQ imate sigurno večjo zagotovilo imate za svoj uspeh. Bolj ste čustveno inteligentni, se ne boste tako hitro zmedli, prenašali boste svoja čustva brez težav, tako tudi stresne situacije. Lažje sprejemate svoje izzive, se ne boste zlomili pod kakšnimi pritiski. Čustvena inteligenca se lahko tudi z leti povečuje, ter izboljšuje, samo delati morate na tem. Tudi v naših odnosih je še kako pomembna čustvena inteligenca, mogoče se ne zavedamo, ampak ko pride do kakšne težave, lahko malo premislimo. Čustveno inteligenco težko nadzorujemo, ko smo v kakšni težki situaciji. Edino, odvisno je, kako velika in močna je naša inteligenca. Je pa zelo pomembna v našem vsakdanjem življenju, saj lahko močno vpliva na naše učenje, zdravje in tudi na medsebojne odnose.

Lahko se tudi naučimo nekaj trikov čustvene inteligence, mogoče nam bo prišlo prav v življenju, če se bomo kdaj spopadali s kakšno težavo. Zagotovo pa ni prišla z rojstvom, ampak ste jo z leti razvijali ter izpopolnjevali.