Katere Elan Amphibio izbrati za rekreativnega smučarja?

Serija smuči Elan Amphibio je bržkone tako priljubljena ravno zato, ker ponuja nekaj za vsakega smučarja. Čeprav so smuči Elan Amphibio  dovršene, ki bodo po godu tudi zahtevnejšim smučarjem in celo profesionalnim športnikom, je moč pod to znamko najti izjemno privlačno ponudbo cenovno ugodnih smuči visokega kakovostnega razreda. Tudi rekreativci bodo torej našli nekaj zase, bodo pa morali skrbno izbrati med razpoložljivimi modeli priljubljene Elanove linije.

smuči Elan Amphibio

Gotovo bodo mnogi rekreativni smučarji smuči Elan Amphibio preprosto razvrstili po ceni in z zanimanjem pobrskali po modelih, ki se znajdejo na cenejšem koncu seznama. To je v nekaterih primerih povsem smiselna opcija, saj Elan v svoji seriji Amphibio tako ali tako ponuja le kakovostne smuči, ki bodo manj zahtevne smučarje navdušile v vsakem primeru, ne glede na izbiro modela (še vedno bo treba izbrati pravo velikost). Sicer pa cene odražajo tudi razpored posameznih modelov znotraj družine Elan Amphibio.

Smuči Elan Amphibio so na voljo v serijah z oznakami 16, 14, 12, 10, 8 in 7, omeniti pa gre še posebni model Black Edition, ki za rekreativce sicer ne pride toliko v poštev. Gotovo pa bo za manj zahtevne kupce zanimiv podatek, da se v serijah 8 in 7 skrivajo dodatni modeli – to so 88, 84, 80 in 8 ter 78 in 76, kar označuje širino smuči na ožjem delu. S tem že oznake modelov tudi sporočajo, kakšne lastnosti lahko od smuči pričakujemo. Poleg tega se smuči nekoliko razlikujejo tudi v sestavi, pri nekaterih modelih imamo na primer na voljo XTI in TI izvedbe, kar označuje titansko konstrukcijo za čvrsto in vodljivo smučko.

Katere smuči torej izbrati? Rekreativci bodo zadovoljni z vsako izbiro, tako da tudi nakup najcenejšega modela ni napačen. Razlike so seveda v fizičnih lastnostih smuči, ki se lahko bolj ali manj ujemajo z lastnostmi uporabnika – glede na mere človeka in stil smučanja je treba izbrati smuči prave dolžine in širine ter oblike, nadaljnje razlike med modeli Elan Amphibio pa so bolj kot ne v detajlih.