Ploter omogoča izjemno natančno tiskanje

ploter

Ste že kdaj slišali za tiskalnik oz. risalnik za velikoformatni tisk, kot tudi rečemo ploterju? Če ste npr. arhitekt, inženir, projektant in podobno, je ploter nekaj, kar verjetno uporabljate skorajda vsak dan, v nasprotnem primeru pa ni nič čudnega, da še niste slišali za to napravo (priznam, da do nedavnega tudi jaz nisem).

Kot rečeno, ploter uporabljajo arhitekti, inženirji, projektanti, oblikovalci in vsi ostali poklici, kjer je natančnost pri tiskanju izjemnega pomena. Tovrsten tiskalnik nekateri imenujejo kar risalnik, saj je njegov namen ta, da natisne oz. »zariše na papir« tehnične skice, načrte, tlorise in vektorske grafe. Naprava je izjemnega pomena za prej omenjene poklice, zato je bistveno, da ves čas deluje brezhibno in zanesljivo – vse to pa je seveda odvisno tudi od tega, kateri model kupite oz. za kako kakovosten tisk se odločite. Ko kupujete ploter bodite pozorni na to, da preračunate, kolikšen bo največji format, ki ga nameravate tiskati, razmislite pa tudi o tem, kam ga boste postavili oz., kakšne so vaše prostorske zmogljivosti – naprava je namreč kar velika in zato ni primerna za čisto vsak prostor.

ploter
Na trgu so vam na voljo najrazličnejši ploterji z različnimi funkcijami. Premislite, ali potrebujete ploter, ki bo tiskal le črno-belo sliko, ali pa nujno potrebujete barvne printe. Ploterji se razlikujejo tudi glede na formate tiskanja, razlika med njimi pa je tudi v zmogljivosti in hitrosti tiskanja. Celo sami tiski so različni glede na model ploterja. Najsodobnejši ploterji imajo seveda tudi najsodobnejše funkcije, recimo možnost brezžične povezave z računalnikom oz. z drugimi pametnimi napravami, ki jih pač uporabljate pri delu – to vam zagotovo olajša delo. Izbirate lahko med različnimi blagovnimi znamkami ploterjev, največ povpraševanja pa je po znamkah Canon, Epson in Rowe – vsi omenjeni risalniki oz. tiskalniki so izjemno zmogljivi, natančni in brezhibno opravljajo svoje naloge, tako da njihovega nakupa zagotovo ne boste obžalovali.