Gasilci rešili veliko podgano, ki se je zataknila v pokrovu jaška

Sedem gasilcev je bilo potrebnih, da so pomagali podgani, ki se je zataknila v pokrovu kanalizacijskega jaška. Žival je tehtala skoraj en kilogram in je bila najdena v mestu Bensheim v Nemčiji.

Pred prihodom gasilcev ji je več meščanov poskušalo pomagati, vendar se je podgana zelo močno zagozdila v pokrov in zato pri svojem poskusi rešitve niso bili uspešni. Čez čas je nekdo poklical gasilce in jih prosil za pomoč. Na kraj dogodke so prišli v pičlih treh minutah.

Ena izmed meščank, ki je poskusila pomagati podgani je povedala, da so sprva sprehajalci poskušali pomagati sami. Vzeli so usnjene rokavice in jo poskušali previdno izpuliti ven iz pokrova. Žival se je glasno oglašala in je bila zelo prestrašena.

Michael Sehr, član profesionalne lokalne enote, ki se ukvarja z reševanjem in iskanjem živali je pomagal gasilcem. Povedal je, da so dvignili pokrov jaška in nato je podgano z rokavicami previdno potegnil iz luknje v katero se je zagozdila. Ko je bila končno prosta je hitro pobegnila nazaj v kanalizacijo.

podgana

Podgano je opisal kot debeluškasto, s kar nekaj zimske maščobe. Gasilci načeloma naj ne bi posredovali v takšnih primerih, ker nimajo sklenjene pogodbe z občino za opravljanje tega dela. Odločili so se, da bodo opravili delo na podlagi Zakona o dobrobiti živali.

Sehr je dodal, da je dober prijatelj z večino gasilcev in so mu preprosto prišli pomagati pri delu. Dva otroka sta kasneje narisala risbo podgane in jo podarila Sehru in gasilcem.

Veliko podgano so nedavno našli tudi v Veliki Britaniji. Žival je bila skupaj z repom dolga kar 50 centimetrov. To naj bi bila največja podgano, ki so jo kadarkoli našli Veliki Britaniji. Bila je tudi veliko težja. Povprečna podgana je težka približno 350 gramov, tista najdena v Veliki Britaniji pa je imelo kar 659 gramov, kar je skoraj dvakrat več od povprečja.