Kaj je to fair trade?

Če vas zanima, kaj je fair trade ste na pravem mestu, kajti tu bomo zapisali kaj to je in zakaj je dobro, da se ga podpira. Ker verjamemo, da je fair trade nekaj, v kar se izplača vlagati, kajti njihova ideja je, da pomagajo vzpostaviti pravično trgovanje za majhne pridelovalce, kar je seveda izjemno pomembno. Majhni pridelovalci dandanes proti velikim multinacionalkam nimajo kaj dosti možnosti. Vse to pomeni, da je dobro da se nekdo postavi tu vmes in da pomaga pri tem, da bodo tudi manjši pridelovalci imeli možnost, da naredijo nekaj več. Tisti, ki nimajo veliko prihodkov običajno izjemno težko preživijo na trgu, zato je prav, da se potrudite in da najdete svojo tržno nišo, kjer boste prodajali svoje produkte.

fair trade

Ker vemo, da je fair trade nekaj, kar bo mnogim manjšim podjetnikom in pridelovalcem pomagalo, da najdejo svojo pot na police v prodajalnah, jih vsekakor podpiramo. Verjamemo, da so mnogi mali produkti preslišani, kajti nimajo možnosti, da bi se pojavili na trgu, kjer je konkurenca zelo velika. Lahko da gre za izjemno dobre produkte, ki pa preprosto ne zmorejo prodajati svojih storitev ali izdelkov, ker so večja podjetja toliko bolj konkurenčna.

Fair trade se predvsem osredotoča na delavce v revnejših delih sveta. Deluje predvsem v Afriki, Latinski Ameriki in Aziji. Verjamemo, da bodo čez čas, ko bodo ljudje spoznali kaj neki delajo in kaj neki je vizija Fair trade, bodo tudi drugi ljudje pričeli podpirati njihovo delovanje. Prav je, da jih ljudje podpirajo, kajti to je tisto, kar največ šteje v takih primerih. Če bi radi, da se Fair trade še naprej širi in če tudi sami verjamete v njihovo vizijo, je to seveda nekaj, v kar je vredno vlagati. Če le imate možnost širiti njihovo vizijo jim pri tem pomagajte, kajti tako boste odkrili, kaj vse dejansko lahko dosežejo na dolgi rok.